טבילה לנשים מקווה בזמן קורונה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 23/03/20 02:05 כז באדר התשפ

שאלה

בגלל התפשטות הקורונה אני חוששת ללכת למקווה - באיזה תנאים אפשר לאלתר מקווה בגינה: יש לי ברכה מתנפחת ואספתי מי גשם בכלים בלי פקקים:

מה היחס של מי הגשם למים רגילים שמותר להשתמש בהם ואיך אפשר להעביר את מי הגשם אל תוך הבריכה. אודה לך על תשובה מנומקת. שיהיה לך בריאות איתנה.

תשובה

לשואלת שלום,

החשש שלך הוא אמיתי ונכון. עלינו לנהוג בזהירות לא להסתכן ולא לסכן.

יש לבחון כל מקרה לגופו, ברוב המקוואות שאני בדקתי, בשכונת הדר גנים בפתח תקווה ובירושלים,

ברוך ה' הבלניות מקפידות על הנחיות משרד הבריאות.

שזה אומר:

א. החלפת המים של המקווה פעם ביום (בד"כ מחליפים יום כן, יום לא).

ב. שמים חומר חיטוי בכמות גדולה מהרגיל (שאמור להספיק לכל היום).

ג. דואגות לשמירת מרחק בין הטובלות, וכן לובשות הבלניות מסכה ועוד אמצעי מגן.

לכן במצב כזה אפשר להיות רגועות ולטבול כרגיל.

את יכולה לשלוח בשאלה נוספת את איזור מגורייך ואברר את המצב.

לגבי מקווה בבריכה בגינה - אין אפשרות כזאת, שהרי כמות המים הטהורים הנדרשת היא כ 260 ליטרים.

(שולחן ערוך חלק יורה דעה סימן רא)

בשורות טובות!