מעבר לישיבת הסדר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/10/19 12:23 יח בתשרי התשפ

שאלה

שלום הרב, אני בחור חרדי שלומד כיום בישיבה חרדית.

בשנים האחרונות יש לי שאיפה להתגייס, לאחר בירורים הבנתי שקשה מאוד להגיע לצבא ולהישאר חזקים ברוחניות. המליצו לי כמה נערים בני גילי מהמגזר הדתי לאומי שככל הנראה מתאים לי ללמוד בישיבת הסדר שם אני אוכל להתכונן כראוי לגיוס.

גיוון שגדלתי בעולם אחר אין לי יד ורגל בנושאים הקשורים לישיבות ההסדר למיניהם ולכן חשבתי להפנות את השאלה למישהו מהמגזר שיוכל אולי לכוון אותי, אני לא מכיר את הרב, אם השאלה צריכה להיות מופנית לרב אחר אשמח לקבל את שמו.

תודה מראש, עקיבא

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

ישיבות הסדר מיועדות לכל צעיר שחפץ ללמוד תורה.

יש הרבה מאוד ישיבות ב-'גוונים' רבים מאוד. כל ישיבה והסגנון שלה.

יש ישיבות בסגנון שמרני: ישיבת יבנה; מצפה רמון; עטרת כהנים בעיר העתיקה... בחור חרדי יוכל להתאקלם בישיבה כזאת.

אתה צריך לפנות לישיבה שנראית לך. לשוחח עם ראש הישיבה או מישהו מהר"מים הוותיקים ולברר אתו האם בחור כמוך ירגיש נוח בישיבה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן