מסירת מודעה באמצע השנה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 16/01/19 19:36 י בשבט התשעט

שאלה

בס"ד

הרב תודה רבה על התשובות שאתה עונה!

רציתי לשאול שאלה: אם אני לא בטוח בנוגע למסירת המודעא שלפני ראש השנה אם התכוונתי למילים / הבנתי, אני יכול למסור מודעא כיום? ואם כן חייב מול אנשים או שאפשר ביחידות? ואם כן, מה הנוסח?

תודה רבה:)!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום,

אפשר למסור מודעה בכל עת. בפני שלושה אנשים יהודים גדולים. (יש נוהגים בפני עשרה)

הנוסח כמופיע במחזור לראש השנה / יום הכיפורים.

ואפשר פשוט להגיד:

הריני מוסר מודעא מעתה ועד מאה שנים שכל הנהגה טובה שאנהג, איני מקבל על עצמי לעשותה לעולם וגם איני מקבל על עצמי בתורת נדר, ואף אם אנהג שלוש פעמים, ואף אם אנהג על דעת לעשות כן תמיד.

וכן כל דבר מצוה או הנהגה טובה שאומר שאעשה – איני מקבל על עצמי בתורת נדר או שבועה.

(להרחבה: הליכות שלמה, מועדים, שלמי נדר, ל | שו"ע יורה דעה סימן ריד,א )

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן