מניעת הריון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/09/18 16:54 טז בתשרי התשעט

שאלה

שלום רב!

יש לי ארבעה ילדים. ב"ה.

ההריונות שלי היו למרות השימוש באמצעי מניעה מסוגים שונים.

אני לא יכולה להשתמש בגלולות או התקן תוך רחמי כי יש לי בעיות בקרישת הדם, אז הגניקולוג לא מסכים לי כי זה מסוכן.

אני לא מוכנה להיכנס להריון נוסף. זה קושי נפשי עצום.

הייתי בשמירת הריון במשך חודשים, סבלתי המון ואני לא מוכנה לעבור זאת שוב.

ההתלבטות שלנו היתה בין להתנזר כליל מקיום יחסי מין או השימוש שלנו בקונדומים.

לאחרונה בעלי החל להשתמש בקונדומים. בלית ברירה הלכתית.

לאחרונה חשבתי לעשות ניתוח קשירת חצוצרות. אני לא רואה שום מצב שאני מוכנה להיכנס להריון נוסף, גם בתסריטים הכי גרועים, והעברנו כאלו בראש.

השאלה היא: מה יותר חמור- קשירת חצוצרות או שימוש בקונדומים? האם אחד דאורייתא ואחד דרבנן? האם יש מקום להתיר אחד מהם, כשהשני הוא הברירה?

או במילים אחרות- מה פחות איסור חמור?

תודה מראש,

תשובה

בס"ד

שלום רב,

שתי האפשרויות אינן פשוטות מבחינה הלכתית.

גם התנזרות מחיי מין אינה פתרון.

הנושא שאת מעלה כאן, הוא מורכב, רציני וחשוב מכדי לתת מענה מבלי ללמוד באופן עמוק את הנושא.

פתרון לקשיים שלכם צריך להינתן מתוך ברור אישי.

ממליץ לך על שתי כתובות בהם תמצאי סמכות תורנית מנוסה ומקצועית בהלכה וברפואה.

מכון פועה http://puah.org.il/

יועצות של 'נשמת' http://www.yoatzot.org/hebrew/

מברך אתכם לשנה בריאה ושמחה