מנורת בית המקדש

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/11/19 10:46 יז בחשון התשפ

שאלה

שלום,

רציתי לדעת מדוע היו הכוהנים משתמשים במנורת בית המקדש.

אני יודעת שככה ה' ציווה אבל האם הם היו מדליקים את המנורה בלי סיבה מיוחדת? אני רוצה לדעת מה היה השימוש שלה, מדוע הם הדליקו אותה מידי ערב, למה זה תרם.

תודה רבה,

שיר

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

את מנורת המקדש הדליקו רק לפי מה שהקב"ה ציוה בערב ויש אומרים שגם בבוקר (זה תלוי בפרשנות התורה). גם כשהדליקו את המנורה לא נהנו באורה, ואדרבא חז"ל שואלים "וכי לאורה הוא צריך"? הכל היה לכבוד המקדש.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ