מכירת חמץ בזמן קורונה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 10/03/21 15:57 כו באדר התשפא

שאלה

האם מותר לקנות המון חמץ ובטוח יישאר לי חמץ גמור בפסח?

יהיה אפשר למכור חמץ?

תשובה

לשואל שלום,

בהנחיות האחרונות של הממשלה, כתבו שמרכולים יישארו פתוחים, לכל הפחות במשלוחים. לכן אין צורך לאגור חמץ.

ואמנם, מי שמקל בזה יש לו על מה שיסמוך.

הרחבה:

רוב ככל גדולי ישראל סמכו את ידיהם על הפתרון של מכירת חמץ, ולכן הוא חל ללא שום ספק או חשש איסור. יחד עם זאת, כהיתר כללי, הוא ניתן רק כשיש הפסד מרובה או צורך עסקי. זאת בכדי לשמור על אווירת חג הפסח וקדושתו. לכן במצב רגיל אדם צריך לתכנן את צריכת החמץ כדי שלא ייוותר בביתו חמץ.

בזמן הזה של הקורונה, אם יהיה חשש שלא נוכל עדיין לצאת לקניות, אפשר יהיה להקל ולמכור חמץ 'לכתחילה', ובזה אנחנו סומכים את ידינו על מקורה של התקנה שתוקנה עבור בעלי 'פאבים' באירופה.

ואמנם כפי שזה נראה כעת, לא נשקפת תופעה כזאת, ולכן יש לתכנן בצורה נבונה את כילוי החמץ, ולצרוך בימים אלו מוצרי מזון אחרים כגון קטניות וכו', ותבוא עלינו ברכת השם.

(מקורות: תרומת הדשן א, קכ | ב"ח סימן תמ"ח | משנה ברוה תמח, יט | ביאור הלכה שם)

בשורות טובות!