מוניטור בשבת וחג

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/08/18 04:23 ג באלול התשעח

שאלה

כבוד הרב שלום.

בהנחיית רופא קרדיולוג אני צריכה להרכיב עליי למשך שלושה חודשים מעיין מכשיר הולטר. המכשיר מקליט את הלב דקה קדימה ושלוש דקות אחורה רק כאשר אני לוחצת כל כפתור במכשיר . אני צריכה ללחוץ על המכשיר כאשר אני מרגישה סיפטומים שלפני התעלפות. המכשיר נועד לבדוק האם בעיות בקצב הלב הן הגורם להתעלפות. לאחר ההקלטה אני אמורה להתקשר למוקד רפואי ולשלוח להם את ההקלטה בעזרת לחיצה על המכשיר ובו בזמן קירוב של שפורפרת הטלפון למכשיר. והם אמורים להגיד לי אם יש בעיה בקצב הלב או בעיה מסוכנת. ולכן רציתי לשאול מה צריך לעשות עם מכשיר זה בשבת? איך צריך להתנהל איתו. בדרך כלל אני מורידה אותו לפני השינה ומרכיבה אותו שאני מתעוררת. האם מותר לעשות זאת בשבת? אני אמורה להיות עם המכשיר גם בחגים: בראש השנה סוכות יום כיפור ושמחת תורה . איך אפשר להתנהל עם מכשיר זה בחג

תודה רבה.

ושבת שלום.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מצרף לך כאן שתי תשובות בנושא.

הכי נכון להתייעץ עם הרב של בית החולים. בנושאים אלו צריך לדעת את הפרטים המדויקים של מבנה המכשיר מצד אחד והחשיבות שלו בטיפול מצד שני. זו בדיוק המומחיות של רב בית חולים.

http://98.131.138.124/articles/pocket/patient/Patient06.asp

https://www.hidabroot.org/question/67213

רפואה שלמה בעזרת ד'!!!