שאל את הרב

ללא נושא

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 26/12/09 21:18 ט בטבת התשע

שאלה

שלום

אני נושאה 4 שנים ובמהלך ה4שנים יש לי בעיה עם 7 ימים נקיים במהלך ימי הנידה הכול בסדר אין שום בעיה אנחנו ישנים לחוד והכול בסדר

הבעיה מתחילה ב7 ימים נקיים לבעלי מאד קשה לחכות מה שיצור רבים ווכחים רבים קשה לו להתאפק ובספו של דבר של דבר אני מוותרת לו לשמור על שלום בית (אני לא רוצה להתגרש יש לי שני ילדים קטנים)אני לא יודעת מה לעשות האם מותר לחכות פוחת מ7 ימים נקיים אני לא מכירה את ההלכה

תשובה

שלום
אין אפשרות בהלכה לקצר את השבע נקיים ואין ספק שבעלך אם זה היה חשוב לו היה מצליח להתאפק, בכול אופן טרם טבילתך זה מצב חמור מאד והעונש חמור מאד ואל לך לחשוש משלום בית, הוא צריך לדעת שזה אסור ואין באפשרותך כלל להרשות, אם הוא יגש לרבנות, תספרי להם הכל, הוא כבר יקבל שם שטיפה הגונה.
כמובן שאת צריכה לשוחח איתו על כל התפיסה שלו ביחס לשמירת מצוות, בתקופה המותרת טרם הופעת הלחצים ולהסביר לו בנועם, שיש לו עבודת המידות על איפוק ולגבר נשוי, זה בכלל לא קשה.
ברכה והצלחה

כתבות נוספות