ללא נושא

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/05/08 19:03 ל בניסן התשסח

שאלה

כבוד הרב שלום רב, בן דוד שלי בן 27 חזר ב"ה בתשובה, וקרא בקיצור שולחן ערוך שמותר להיכנס למעלית בשבת עם עוד אדם שלא שומר שבת כאשר האדם לוחץ על הקומה שלו(של האדם החילוני) ובן דוד שלךי יורד איתו בקומה שלו בלי שהם מכירים אחד את השני(הוא גר בקומה שביעית) האם זה מותר? ובנוסף האם מותר לשחות בזמן הזה? אם לא עד מתי אסור? ואשמח לדעת מדוע...

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

קדושת השבת גדולה וחשובה היא עד למאד, ואין ראוי להשתמש ביהודי אפילו שעושה בטעות ולצרכי עצמו. אם קרה מקרה אפשר לפעמים להקל אבל אין זו הדרכה נאה וראויה.
מותר לשחות בימי ספירת העומר, במקומות מפוקחים.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון