ללא נושא

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 22/06/10 15:33 י בתמוז התשע

שאלה

ההורים שלי ו2 אחי הקטנים נוסעים לשבוע בבית מלון בארץ. הם דיווחו על זוג 2.

אתמול הם ביקשו ממני לבוא רק לישון שם כדי שנוכל לבלות יחד..

האם זה מותר הלכתית? הרי החדר שלהם למשך השבוע , אני רק אשן ואתקלח שם. לא אכנס לחדר אוכל וכדו'.....

אפשרי? תודה!

תשובה

בס"ד

שלום לך

יישר כח על רגישותך.

אכן במקום שבו בעל בית המלון קובע את מספר הנכנסים לחדר, אין רשות להוסיף אנשים ללא ידיעתו גם אם זה רק לשינה.
תארי לעצמך שמישהו ייכנס לביתכם רק לישון, לא יאכל ולא ישתמש בחשמל או במים, האם זה לא ייחשב כפריצה לביתכם?

בהצלחה
הרב יעקב ידיד
ישיבת כרמיאל