ללא נושא

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 23/10/07 00:05 יא בחשון התשסח

שאלה

לכבוד כבוד הרב שלום רב, אני בת 17 לפני כמה שנים חזרתי בתשובה, והנושא של הצניעות זה נושא שמאוד חשוב לי אני מנסה כמה שיותר לדבר עם בנות על זה ולהחזיר אותם לשביל הישר, אני מתלבשת בצניעות ב"ה ואני משתדלת תמיד לשמור על כך, כשאני רואה מישהי בחוסר צניעות זה חורה לי מאוד, וזה אף מצער אותי... אני חייבת לשאול שאלה שמצייקה לי ומעייקה עלי מאוד...

לפני כמה ימיים הלכתי אני וחברה לטייל בשוק, בדרך בין הבסטות ראינו שני ילדים בחורי ישיבה בגיל 16-18 בערך... נורא התלהבתי שבעיר כמו שלי(שבה האוכלוסיה בד"כ של חילונים או ערבים) יש בחורים דתיים, לפתע שמתי לב ששני הבנים האלו עמדו ליד דוכן של קלטות וידאו, חשבתי אולי הם מביטים על סרט נחמד וכ'ו... עד שראיתי את אחד מהבנים עומד ליד מישהו חילוני אדם שבא לקנות סרטים, אותו ילד עמד לידו והביט איתו יחד במבט פוזל לכיוון סרטים לא צנועים בכלל, חוסר צניעות מוחלט לחלוטין!! תהיתי לעצמי שאולי היה לילד קשה מאוד והוא פזל מעט... אבל כאשר האיש החילוני קנה אחת מהסרטים אותו ילד הדתי הביט על הסרטים במבט נקי ואף דפדף בין הקטלות והסתכל ויחד משך איתו את חברו, המראה הזה צרם לי מאוד, הרגשתי שמשהו בתוכי בוער, עד שלא יכולתי לשאת את המראה הזה והחילול ה' שנוצר שם, והוצאתי דף ועט וכתבתי שם לאותו הילד הדתי שהסתכל על התמונות החסרות צניעות האלו, כתבתי מכתב ואמרתי לו שהוא ילד שהוא בן שלך מלך ושהוא לא צריך להתנהג ככה, ושזה חילול ה' בעיקר שזה מעשה שנעשה בפומבי וביחוד שהוא נמצא עם ציצית וכיפה על ראשו, אמרתי לו שזה בושה שהוא מתנהג ככה ושזה יכול לגרום לאחרים לחשוב ככה על דתים שהינה תראו מה דתיים עושים...כך החילונים יוכלו לומר עלינו, ישר אחרי ששני הילדים עזבו את הדוכן רצתי ונתתי את המכתב לאחד מהילדים וברחתי, זה עשה לי כ"כ רע אח"כ לא ידעתי אם זה היה בסדר או ראוי, הרגשתי כ"כ רע, אבל באמת באמת שלא יכולתי. משהו מבפנים אמר לי לעשות את זה... אפילו לא חשבתי, ישר כתבתי מה שהיה לי ונתתי לילד, זה באמת חרה לי, וזה נושא שממש רגיש אלי.. אני לא יודעת אם זה היה בסדר, איך אני יכולה לנסות ולהודיר את הכעס או המתח שאני מרגישה בקשר לנושא הזה, אני מרגישה שהנושא הזה והרצון לשנות את כולם שישמרו על הצניעות ושלא יכשילו את הגברים הנושא הזה פוגע בי...אני מתאכזבת כל פעם מחדש מהאנשים.... אני תמיד רוצה לשנות, זה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
עניין הצניעות שציינת הוא חמור,אך יש דברים חמורים רבים שאנו ניתקלים בהם ואף הרבה יותר ואין זה משנה אם חילוני או דתי עושה כן: חילול שבת שעונשו כרת,לשון הרע,שינאת חינם, מלבין פני חברו ברבים ועוד ועוד לכן :
א. לקבל פרופורציות מה עיקר ומה פחות, אם תילחמי בכל החזיתות תקרסי
ב. מצוות תוכחה חשובה אך יש לה מספר תנאים יש ללמוד אותם אורח חיים סימןתרח סעיף ב,אני לא בטוח שהמקרה שלך כלול בתנאים
ג.ממליץ לך על לימוד הלכה וספר מסילת ישרים להקיף תחומים נוספים ועשיה של מצוה כגון התנדבות למען הקהילה
ברכה והצלחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן