ללא נושא

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 28/10/07 23:44 טז בחשון התשסח

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

קראתי מאמר של רב כלשהו והוא כתב:-אני מצטטת:

"והבוטח בה' חסד יסובבנו,[אומנם יש להדגיש שיש כאן תקוות חסד]אך אין כאן בשום אופן ידיעה ודאית,ככתוב "חזק ונתחזק...וה' יעשה הטוב בעיניו"]ולפי שיטה זו בודאי אסור לדאוג."

עד לכן המאמר,ובעצם הרב אומר שאין ידיעה ודאית למי שבטוח בה' אז יהי איתו חסד??זה ממש מבלבל את מה שאנחנו מאמינים,איך זה הגיוני??

תשובה

בע"ה
מידת הבטחון היא להאמין שהקב"ה עושה את הדבר הנכון. לא תמיד לנו זה מגיע כחסד, ולפעמים אפילו זה נדמה כמידת הדין, כי זה כואב ומצער, אבל גם אז אנחנו מברכים "ברוך דיין האמת" כי ד' הוא היודע בסופו של חשבון מה נכון לנו ומה לא.
אמנם , אנחנו מבקשים מהקב"ה שינהג איתנו תמיד במידת החסד, אבל זו אכן תפילה שבצידה תקוה שכך יהיה אבל וודאות - אין .