ללא נושא

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 03/06/07 00:33 יז בסיון התשסז

שאלה

איזה כלים חייבים להטביל?

האם כלים חדשים שלא הוטבלו הם טריפה או משהו כזה?

מה אני יכולה לעשות אם ההורים שלי לא רוצים להטביל את הכלים בבית?

תשובה

שלום וברכה!

כלים שמשתמשים בהם להכנת והגשת אוכל העשויים ממתכת וזכוכית ויצר אותם גוי טעונים טבילה עם ברכה. גם מטבילים כלי פרצלן שעשה גוי בלי ברכה. אסור להשתמש בכלים שנעשו ע"י גוי ללא טבילה , זו גזרת התורה. ברם יש תקנה לכלים שלא הטבלו וכבר השתמשו בהם. יש לשטוף אותןם טוב טוב ולהסיר כל הלכלוך מהם ולהטביל.

איך לשכנע הורים? שאלה טובה ורק אתה יכול לענות עליה כי אני לא מכיר לא אותך ולא את הוריך. הדבר היחיד שאני יכול להציע זה לדבר עמם להסביר את החשיבות של הטבילה וכמה זה חשוב לך. תסביר להם ששימוש בכלים שלא הוטבלו אסור מהתורה ויש להטבילם. תסביר שמדובר בפרוצדורה פשוטה שלא לוקחת הרבה זמן ולא עולה כסף.

בברכה,

חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון