ללא נושא

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 12/05/09 18:18 יח באייר התשסט

שאלה

שלום,

אני עוסקת בעבודה שבה אני צריכה לעשות פרק אחד על חוסר הרצון של היהודים בגיור גויים, ומדוע זה כך?

אני מבקשת מהרב שייתן לי תשובה או ספר אחד או יותר לחפש בהם,

תודה.

תשובה

שלום

היהדות טוענת בעיקשות מאז הופעתה שהמאפיינים הדתיים קשורים בקשר עמוק למאפיינים הלאומיים בכל עם. או כדברי הרב קוק - 'האידיאה הרוחנית' היא שורש 'האידיאה הלאומית'.
על כן, על כל עם לפתח את דבר ד' המיוחד לו. התורה נתנה גבולות לתורות הגויים- שבע מצוות בני נח. אך אלו גבולות בלבד, אשר בתוכם על כל עם לפתח דת המתאימה לאופיו. אחד הגבולות הוא איסור עבודת אלילים כמובן.

בעניין זה הנצרות טועה לחשוב שהדת אינה תרבות אלא חוק, ועל כן היא אינה מתאימה לאופי לאומי אלא לכל בן אדם, ולכן יש חשיבות לדעתה שכולם יהיו נאמנים לדת אחת- הנצרות.

תוכלי לפנות ל 'בית המדרש ליהדות' העוסק בגיור על פי ההלכה, הוא יושב בירושלים ויש שם תלמידי חכמים שיוכלו להחכים אותך.

כל טוב