ללא נושא

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 29/04/07 19:25 יא באייר התשסז

שאלה

שלום, רציתי לשאול עקב ויכוח משפחתי מה אנו אמורים לברך על אורז? כי מצד אחד מברכים "מזונות" לפי ראשי התחיבות אמ"ן (אורז, מזונות, נפשות...) אבל מצד שני אורז גדל באדמה ולא משנה את צורתו לכן אמורים לברך "בורא פרי האדמה" אז... איך אפשר לדעת מה לברך על אורז?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום,

גם חיטה גדלה באדמה - ובכל זאת מברכים על לחם "המוציא", ועל עוגות "מזונות".
על אורז מבושל (אם נאכל חי - בפה"א) מברכים מזונות. מכיוון שאורז זוהי קטנית הקרובה לדגן. ולכן לדעת ר' יוחנן בן נורי בגמרא, יוצאים ידי חובת מצה במצת אורז, וחייבים על חימוצו.
דין נזכר כבר בגמרא, וכן נפסק הן על ידי הרמב"ם, והן ע"י מרן השו"ע.

בברכה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן