ללא נושא

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 20/05/10 20:31 ז בסיון התשע

שאלה

בע"ה

שלום הרב,

אם אני נדרש לעשות משהו בעבודה, כאשר ברור באמירה מפורשת שהמשך העבודה יעשה בשבת - כיצד עליי להתייחס לכך?

אוסיף לכך, שחוץ מזה שזה יכול לקרות במצב כללי, במקרה הספציפי ישנו אישזהו לחץ זמן - והאדם אומר - אתה חייב לעשות חלקך עד השבת - ואני מסיים בשבת...

כמובן שהוא יודע שאני שומר מצוות, ומצידי, אני תמיד מנסה להדגיש בנועם את קיומן

תוכל בבקשה להתייחס הלכתית וגם כללית-חברתית

תודה ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה!

מבחינה הלכתית אם תסיים במרווח זמן מספיק כדי שאותו אדם יספיק להשלים את חלקו לפני שבת, אז מותר לך לעשות זאת גם אם ברור לך שאדם יעשה חלקו בשבת ממש. ברם, מבחינה חברתית וחוקית (חוק שבת ותנאי עבודה) יש בעיה מאד רצינית עם זה. השאלה היא מה יהיו ההשלכות אם לא תסיים באופן מכוון עד השבת, כדי שאותו אדם ימשיך ביום ראשון?

בברכה,

חיים בריסק