להסתפר ביום הגיוס בספירת העומר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/04/21 21:16 כג בניסן התשפא

שאלה

שלום הרב איני מכיר את הרב אך ראיתי ששאלות בנושא תספורת הופנו אל הרב.

שאלתי היא האם מותר להסתפר ביום הגיוס בימי העומר.

מרוב משימות בית לחג שכחתי להסתפר לפני פסח עוד כמה ימים אני מתגייס ורציתי לשאול האם אוכל להסתפר ביום הגיוס?

אני חושש מ-חילול השם למרות שאני יודע שלנו החיילים הדתיים יש פטור מלהסתפר כי מדובר ב"ספירת העומר" וזה דבר ידוע גם למפקדים הבכירים והזוטרים אבל עדיין יש את המימד הזה של "חילול השם" ממנו אני חושש. בנוסף יום הגיוס הוא יום גדול מיוחד ומשמח בחשיבותו לכן שאלתי היא כזו.

כמה ימים לאחר יום הגיוס שלי יוצא ראש חודש אייר האם ניתן להסתפר ביום זה (כלומר לחכות פחות משבוע לאחר הגיוס שלי)?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אין להסתפר ביום הגיוס. גם לא מסתפרים בר"ח אייר.

תמתין עד אחרי ל"ג בעומר ואז תסתפר.

מברך אותך בגיוס קל ושירות משמעותי.