לאחר המוות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/12/19 19:15 יא בכסלו התשפ

שאלה

שלום,

קראתי שלחיות חתולים... כלבים... אין נשמה שעולה למעלה אחרי מותם איך בעצם יודעים את זה? הרי נשמה זה לא דבר מוחשי. ואיך אצל בני האדם יודעים שהנשמה מתגלגלת לאחר מותה? זה ודאי או השערה?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

וודאי שאין הוכחות לדברים כאלה כמו הוכחות בגאומטריה.

אבל מי שמודע לרוחניות של האדם, ודאי מי שחי בעצמו חיים רוחניים - מבין שיש ממשות רוחנית, קיימת ישות שאינה חומרית. גדולי רוח רבים, גם באומות העולם, הבינו את השארות הנפש לאחר המוות.

לבעלי חיים אין חיים רוחניים, לכן אין סיבה ליחס להם השארות הנפש לאחר המוות.

האמת היא שיש הוגים שטוענים שגם אצל בני אדם - השארות הנפש תלויה בדרך החיים: מי שחי חיים רוחניים זוכה להשארות הנפש ומי שחי חיים חומרניים בלבד, מאבד את האפשרות להשארות הנפש ומסיים את חייו כמו חתול או כלב...

גלגול נשמות זה עניין בפני עצמו - מי שמאמין בכך מציג לכך הוכחות, אפשר כמובן להתווכח ולדחות הוכחות אלו. גלגול נשמות איננו 'עקר אמונה' ביהדות, זו מסורת עתיקה - יש מי שמאין ויש מי שלא מאמין בה כולם יהודים טובים. גם בין אומות העולם יש מאמינים בגלגול נשמות - זו אמונה מובהקת אצל הדרוזים למשל.