כתבי קודש על קיר החדר

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 29/09/18 23:06 כ בתשרי התשעט

שאלה

שלום הרב, רציתי לשאול. בחדר אצלי בבית קיים על הקיר ברכת הבית, קמע, סגולה כלשהי ושם של מלאך בכתב סופר סת"מ. אני ואישתי הרגשנו חוסר נוחות מכיוון שאנחנו מתלבשים מול דברי הקודש הללוו ודברים אינטימיים נוספים.. רציתי לשאול את דעתו של הרב.

תשובה

שלום.

הרגשתכם נכונה.

אם יש שם דברי קדושה ממש, כלומר פסוקים או ציטוט מספרי קודש, אז גם מצד להיות בלי בגדים, וגם מצד הקשר בין איש לאשתו, זה בעייתי מול דברי קדושה.

ולכן במקרה זה הפתרון הוא או להוציא את התמונה מהחדר או לכסות אותה כל פעם בשני כיסויים (ולא להתפשט בפניה).

כל טוב