כשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/07/20 12:35 כז בתמוז התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב.

אשמח לשאול לגבי כשרות של פירות וירקות.

יש פירות וירקות שמתולעים ומלאים לרוב בג'וקים. כגון: *כרובית *ארטישוק *תותים ועוד...

אני אוהבת לאכול אותם. אך יש איסור לאכול ג'וקים ותולעים..חשוב לי לציין שלפני שאני מבשלת כרובית אני מאוד משתדלת לעבור ולראות שהיא נקיה מג'וקים. ברור לי שאני לא רואה את כולם וגם קשה לאכול בידיעה שאולי אוכל...

כנל לגבי התותים גם אותם אני מנקה.

האם עליי להפסיק לאכול את הפירות והירקות?

הרי ה' לא ברא לחינם מזונות אלו.אלא שנהנה מהם.. וקשה להפסיק לאכול אותם..

תודה מראש!

תשובה

בסד

שלום וברכה

יש כרובית נקיה מחרקים בהכשר ועדי כשרות רציניות. כדאי לחפש ולקנות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי