כשרות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/08/19 13:55 טו באב התשעט

שאלה

שלום,

רציתי לשאול האם מותר לי ללכת לקורס קונדיטוריה שבו כל המצרכים כשרים, כלים מופרדים, והמקום כשר אך אין להם תעודת כשרות?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מקום ציבורי שאין בו משגיח כשרות - אי אפשר לומר שהוא מקום כשר.

קורס קונדיטורים איננו מאפייה קבועה עם עובדים קבועים וכללים מסודרים. יש הרבה תלמידים שרוצים להצליח. הם לא יודעים על כשרות, לא שומרים כשרות, וגם לא אכפת להם מהכשרות.

מי מבטיח לך שבאמת כל המצרכים כשרים, בלי שום יוצא מהכלל: כל התבלינים, יינות וליקרים, וכל משפרי האפייה?

מי מבטיח לך שבאמת כל הכלים מופרדים? שתלמידים לא מערבבים כלים בטעות או באדישות?

בקורס כזה את טועמת מהמאפים שלך ומהמאפים של מורים ותלמידים אחרים. את עלולה לאכול מאפים שאינם כשרים.

אני לא מוצא שום היתר ללמוד במקום כזה.