כשרות עשבי תיבול שמוציאים מהאוכל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/10/18 22:56 ה בחשון התשעט

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה,

מה דין גבעולי עשבי תיבול טריים שברצוני להוסיף בשלמותם למזון בזמן הבישול ואז להסירם? הם נותנים טעם אבל לא נאכלים בעצמם בסופו של דבר. האם טעונים בדיקה/תוצרת מיוחדת או שניתן להסתפק בשטיפה רגילה?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בזמן הבישול, יצורים זעירים שנמצאים בעלים ובגבעולים של עשבי התיבול, עלולים לעבור לאוכל.

לכן אם אתה רוצה להוסיף לבישול עשבי תיבול, עליך לסגור את העשבים הללו בתוך שקית בד קשורה היטב וכיו"ב. הבד מאפשר לטעם לעבור אל המזון, ומונע מהיצורים הזעירים לעבור אל המזון תוך כדי הבישול.

אם אינך מעוניין לסגור את עשבי הטיבול בבד, עליך להשתמש במוצרים שהם 'ללא תולעים'.

יאכלו ענווים וישבעו