כשרות מוצרי היגיינה

חדשות כיפה רבני כושרות 22/01/20 20:03 כה בטבת התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לדעת לגבי מוצרי היגיינה כמו משחות שיניים, מי פה (ליסטרין למשל) וכו', האם נדרשת שתהיה כשרות?

במידה ואכן נדרשת כשרות, במידה ומדובר בחברות מוכרות כמו קולגייט וליסטרין, האם בכל זאת נדרשת כשרות על מוצרים מקבילים?

השאלה נשאלת בהקשר להזמנת מוצרים כאלו מחו"ל.

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

ישנה מחלוקת בין הפוסקים האם ישנו צורך בכשרות על משחת שינים או שמא היא נחשבת לדבר שאינו ראוי למאכל. מומלץ לעיין בקישור הבא שם הרחבנו בנושא:

https://www.kosharot.co.il/כשרות-קוסמטיקה

החברות הגדולות לא מתחייבות לייצר דווקא מוצרים כשרים ולכן אין כל משמעות לכך שהן 'גדולות'.

גם אם יש השגחה על מוצר ספציפי יתכן שנעשים בו שינויים בחומרי הגלם כדי שיהיה כשר, כך שאין כל עירבון שמוצר זהה מקביל גם הוא כשר.

בברכה

יצחק דביר