שאל את הרב

כשרות כלים

חדשות כיפה רבני כושרות 13/04/21 13:34 א באייר התשפא

שאלה

שלום,

היום סיימתי לטגן חביתה במחבת חלבי (לא בן יומו), והמחבת היה ממש רותח. ואז פתחתי מכסה של סיר שבישלתי בו עוף עם תפוחי אדמה, ומהמכסה של הסיר טפטפה טיפת מים (מהאדים שנוצרים על המכסה בזמן הבישול) לתוך המחבת. הטיפה התאדתה כי המחבת היה רותח.

מה דינו של המחבת, האם צריך להכשיר את המחבת? ואם כן כיצד ניתן להכשירו?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

ניתן להכשיר את המחבת בהגעלה.

ניתן לעשות זאת בקלות על ידי חימום הכלי למשך רבע שעה כשהכלי ריק.

בברכה

יצחק דביר

כתבות נוספות