כיסוי ראש לפני החתונה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 26/04/20 02:08 ב באייר התשפ

שאלה

שלום, אני ספרדיה וברצוני לדעת

1. האם רווקה צריכה לשים ראש?

2. אם כן, באיזה תפילות בדיוק?

3. האם הכיסוי ראש חייב לכסות את כל השיער בתור רווקה?

תודה!!

תשובה

לשואלת שלום,

בנושא זה רבו הדעות. מקור המחלוקת הינו בכך שמרן השולחן ערוך פסק במקום אחד שלרווקות מותר ללכת בלי כיסוי ראש, ובמקום אחר שגם פנויות לא תלכנה גלויות ראש.

ואכן בעבר, במיוחד בקרב יהודי צפון אפריקה ותימן, נהגו גם הרווקות לכסות ראשן.

לעומת זאת, כבר מהפוסקים הראשונים יש שכתבו שדי לרווקה אם תאסוף את שערה, ולא צריכה לכסותו. וכן נוהגות היום חלק מבנות ישראל.

ודעת כמה מן הפוסקים שחובה על רווקות לכסות את ראשן בעת אמירת ברכה. ויש אומרים שלכל הפחות בתפילת עמידה נשים צריכות לכסות את ראשן.

ולדעת רוב הפוסקים, שורת הדין היא שרווקות יכולות ללכת בגילוי ראש, גם בשעת התפילה.

(מקורות: שולחן ערוך אורח חיים עה,ב | שולחן ערוך אבן העזר כא,ב | רמב"ם הלכות איסורי ביאה כא,יז | בית חדש שם | מחצית השקל באבן העזר | מגן אברהם באורח חיים | ציץ אליעזר יב, יג | גרש"ז אויערבך | איש מצליח אורח חיים כד-כה | ישכיל עבדי חלק ז עמוד רפט | יחוה דעת חלק ה סימן ו)