יחס לגיס לשעבר ודכאון אחרי משבר במשפחה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 14/02/19 14:46 ט באדר א'

שאלה

שלום לכבוד הרב

סליחה ששאלתי אינה שאלה הלכתי אבל אין לי את מי לשאול

אחות של אישתי עומדת להתגרש אישתי נפלה בדיכאון נורא ובוכה כל היום

לא רק על עצם הגירושין אלא שאחותה היתה יכולה לעשות את הנישואים שיעבודו בעזרת פסיכולוג

כי לא היה איזה ריב על דבר מסוים אלא פשוט הם נשואים טריים רק כחודשייים ופשוט הם לא יודעים ואין להם ניסיון

על יחס בין זוגי (דיברתי איתו ואיתה משתיהם היבנתי את זה) רק ששתיהם מוכאבים (אם זה מילה? כלומר הם יש להם כאב על הסיפור הזה)

ויעצנו להם שילכו לפסיכולוג כי אין פה איזה דבר רעה שמישהו עשה אלא שהם לא היו מוכנים רגשית להינשא

הוא מסכים ורוצה ללכת אבל היא לא רוצאת ללכת כי היא כבר מואשת לגמרי מיליהות נשוי

אז הוא גיסי אומר שאם היא לא רוצה ללכת איתו לפסיכולוג אין פה טעם להמשיך כי אין פה עם מי ללכת לשולחן

אז לשאלה

1. איך לשכנע את גיסתי ללכת לפסיכולג דיברתי איתה כבר יותר משעה שככה אצל רוב אנשים שאין להם ניסיון וזה דבר נורמלי ללכת לפסיכולוג? אי אפשר לדבר איתה בשכל כי היא מלא כאבים ומיואשת מהנישואין הזה

2. אישתי בדכאון לגמרי בגלל הסיפור הזה והעיקר כי גיסתי עושעת את הטעות של החיים שלה אז מה אני יעשה איתה?

3. איך עלי להתיחס לחצי גיסי אם (מה שכנראה) הם יתגרשו אני רוצה לחיות טוב גם איתו גם איתה ואני חושב שידברו רע אחד על השני

אני חושב שאף אחד לא רעה

תודה הרב

סליחה אם אני שואל שלא כענין ובמקום הלא נכון

תשובה

שלום.

שאלת כעניין.

מציאות כואבת מאוד מה שאתה מתאר. ברור שאתה צודק (בהנחה שלא מדובר באלימות חלילה).

1. האם יש איזושהי דמות שהיא מעריכה? אבא, אמא, רב, רבנית, מחנכת, חברה בוגרת. דמות שהיא תסכים רק לשמוע ממנה עקרונית על הצעדים הבאים כשרוצים להתגרש. דרך זה אולי ייפתח הפתח.

אני מניח שבית הדין ממילא לא יאפשר את הגט כל כך בקלות, וישלח אותם לשלום בית. במקרה כזה צריך לוודא שזה נעשה באופן הכי מקצועי שיש.

2. זה מאוד מובן והגיוני. כרגע זו תגובה סבירה למשבר כזה. אחרי שתעשו כל מה שאתם יכולים, ואחרי שכמובן תתפללו על זה, צריך להפנים שהאחות היא אדם בוגר, והיא צריכה להחליט על עצמה, ולשאת בתוצאות של החלטותיה.

3. אתה בהחלט יכול להישאר איתו בקשר טוב. תגיד לגיסתך שאתה לא רוצה להיכנס למלחמות ביניהם, ואתה לא רוצה לשמוע דברים רעים עליו, אלא אם כן יש בזה צורך ותועלת, בהתאם לכללים שכתובים בספר חפץ חיים.

שתזכו לסייע בהשכנת השלום, ותשרה הברכה במעשי ידיכם.

כל טוב