טהרת המשפחה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 26/11/20 15:48 י בכסלו התשפא

שאלה

שלום רב כבוד הרב.

אם גיליתי שאני נידה באמצע הלילה ובעלי ישן האם עליי להעיר אותו על מנת שנפריד את המיטות?

בנוסף מה המרחק המינימלי הנדרש להיות בין המיטות כאשר אנחנו ישנים בחדר קטן ואני מספיק מקום להפריד כמו שצריך?

תשובה

שלום

כן. אם אכן יש ראיה שאוסרת (ולא למשל כתם על צבעוני שאינו אוסר) אז צריך לנהוג מיד את ההרחקות.

המיטות צריכות לא לגעת אחת בשנייה וגם שהשמיכות לא תיגענה אחת בשניה.

נהגו שיהיה מרחק כזה שבו לא תהיה אפשרות שיגעו זה בזה בלילה (30-50 ס"מ), אבל אם אין אפשרות אז מספיק אפילו אם המיטות רק לא נוגעות אחת בשניה.

כל טוב