טבילה במקווה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/09/18 10:49 יב בתשרי התשעט

שאלה

שלום,

קראתי במסכת ברכות כ"ב על הטבילה במקווה, ורציתי לוודא כמה דברים לגבי טבילה לגבר (משום קרי ובכלל):

1. האם החלופה של 9 קבין במקלחת, צריך לעשותה בפעם אחת, או שאפשר ביותר ממקלחת אחת? (השאלה נובעת מהחשש שמא לא עמדתי באמבטיה מספיק זמן עד שיירדו 9 קבין)

2. האם רצוי לגבר שהוא בעל קרי לטבול לפני תשמיש המיטה?

3. האם יש דעות נגד טבילה במקוה חם?

תודה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

1. 9 קבין זה פתרון דחוק. רק אם אין שום דרך להגיע למקווה. צריך שה-9 קבין ישפכו ברצף אחד. אם יש הפסקה בזרימת המים אז צריך להתחיל מהתחלה. עיין בקישור: https://www.yeshiva.org.il/ask/73327

2. אין קשר בין קרי לבין תשמיש.

3. לא מכיר דעות נגד טבילה במקווה חם.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן