חתונה בספירת העומר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/04/22 16:55 כז בניסן התשפב

שאלה

חברה לא יהודי מהעבודה הזמין אותי לחתונתו שתערך במהלך ספירת העומר.

החבר השקיע רבות על מנת שאנשים דתיים יוכלו להיות נוכחים בחתונה (מיקום, כשרות וכו') ועלול להיפגע אם לא אגיע.

האם ניתן להגיע, וככל שכן/לא, האם ניתן בכפוף למגבלות מסוימות כמו לצאת בריקודים?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אפשר לבוא לאחל לו מזל טוב ולצאת, אבל אין להשתתף בשמחת גוי בימי הספירה שהרי זה שמחת רשות, אין כאן משמח חתן וכלה, אלא א"כ יכול להווצר נזק כספי.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ