חתונה בספירות העומר - ספרדים ואשכנזים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/02/19 17:23 ח באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני ובן זוגי מעוניינים להתחתן בתחילת חודש יוני 2019. הוא אשכנזי ואני ספרדייה. הבנתי שיש בעיה לאשכנזים להתחתן בספירת העומר (אחרי ל"ג בעומר) . האם צדקתי? אנחנו מתכננים להתחתן ב2.6 (יום ירושלים, 43 לעומר, כ"ח באייר) או ב3.6 (44 לעומר, כ"ט באייר).

האם יש היתר לחתן אותנו באחד מהתאריכים הללו לרב ספרדי או לרב אשכנזי?

תודה רבה,

דנה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אכן יש בעיה לאשכנזים להתחתן מ-ל"ג בעומר עד ר"ח סיוון.

אבל יש מנהגים של אשכנזים שכן מתחתנים אחרי ל"ג בעומר. לכן אתם צריכים לבדוק עם הרב או בלשכת הרבנות שמחתנת אתכם מה הפסיקה שלהם.

מזל טוב!