חששות במוצאי יום הכיפורים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/09/21 22:11 טו בתשרי התשפב

שאלה

שלום רב

לצערי יצאתי מיום כפור מוטרדת מאוד ועם הרבה כעס על עצמי.

למאות שצחצחתי שיניים והעברתי חוט דנטלי כבר בתפילת ערבית הרגשתי משהו קטן בפה ובבליעה.

למחרת הרגשתי כל היום דברים קטנים ואחרי מוסף אפילו מעין חול.

אני חוששת שנשאר לי מעט אוכל כלוא בקצה הלסת זה קורה לפעמים.

בנוסף לפני מנחה ראיתי שהשפתיים לבנות העברצי בד שחור וראיתי שיצא צבע לבן האם חלילה נשארה משחה על הפה...

בקיצור אני בעיקר מוטרדת מהפירורים.

האם יש לצום עוד יום כדי לכפר?

תשובה

שלום וברכה

במוצאי יום כיפור אנו אומרים ״לך אכול בשמחה לחמך כי כבר רצה ה׳ את מעשיך״.

אין אנו עוסקים בחששות מפני הצום, וכל הפחדים שאת מתארת אינם פחדים שפוסלים את יום הכיפורים ההלכתי.

הדבר הטוב ביותר הוא להפסיק להיות מוטרדת מזה, ולשמוח בשמחת החג.

כל טוב וחג שמח