חלום

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/07/20 13:15 יג בתמוז התשפ

שאלה

היי , חלמתי חלום כמו שלא חלמתי בחיי

חלמתי על אישה רנדומלית שלא ראיתי בחיי במציאות

חלמתי שנכנס אליה דיבוק מול העיניים שלי וחברה שלי עומדת ליידי ולא מאמינה ואני מנסה לעזור

אני מתחילה לשיר שיא למעלות בחלום (אין לי מושג למה ) ולדיבוק זה מפריע רק בשניות הראשונות והוא מתגרה בי ולא מוכן לעזוב

אחרי המון נסיונות זרקתי את האישה מהחלון וניסיתי לשרוף אותה . אחרי דקה בערך נכנס בו אדם ושאל אם אני חושבת שאני יכולה להפטר ממנו כלכך בקלות זה היה הדיבוק שלפני זה היה בתוך האישה

הוא ניסה להרוג אותי וכל החברים שלי ניסו להגן עליי ללא הצלחה והתחלתי לברוח

ואז עשיתי תפילת שמע בחלום ואחרי כמה דק רק התעוררתי

אשמח לדעת מה זה אומר והאם אני צריכה לפגוש רב לייעוץ כי זאת לא פעם ראשונה שאני חולמת חלומות על דברים מפיחידים בצורה קיצונית

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

השאלה שלך מראה שיש כאן סדרת חלומות וזה כנראה דברים חוזרים על עצמם, וא"כ יש כאן בעיה מציאותית ואולי גם רוחנית. תחילה יש לטפל בבעיה המציאותית ללכת לייעוץ פסיכולוגי, לא לרבנים, אלא לאנשי מקצוע מומחים בבריאות הנפש, ולאחר מכן אפשר להפגש אולי גם עם רבנים אחרים, אבל בודאי תחילה טיפול מציאותי רפואי ואח"כ לחשוב על המשך הדרך.

בהצלחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ