חילול שבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/06/22 00:32 כז בסיון התשפב

שאלה

שלום עליכם, מה דינו של גוי שבגללו יהודי (מחלל שבת) חילל שבת. לדוגמא היהודי התקשר לגוי בשבת והגוי ענה לשיחה, האם הגוי עבר עבירה ? או שעדיף לגוי לא לענות לטלפון מיהודים ביום השבת אף על פי שהם מחללי שבת ? הרי היהודי גם ככה לא שומר תורה ומצוות.

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הגוי אין לו עבירות, מלבד שבע מצוות בני נח. כמו כן גוי כנראה לא מחוייב בלפני עור לא תתן מכשול (נחלקו בכך האחרונים), בייחוד במצוות שבת שהוא לא מחוייב בכך לכן אסור ליהודי לקבל דברים שהביא הגוי אבל הגוי לא אסור בפנ"ע. אבל כאן הוא לא מכשיל את היהודי שהרי היהודי כבר התקשר ומעשה גוי לא משפיע על מעשה היהודי. על כן אין לו כל מניעה שירים והיהודי אתו תלין משוגתו.

שבוע טוב