חזרה בתשובה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/03/19 11:05 יח באדר ב'

שאלה

ערב טוב כבוד הרב.

אני מתחיל כעת תהליך של חזרה בתשובה וסופג עוינות רבה מצד ההורים שלי. הם מסרבים בתוקף שאשמור שבת,הם פשוט לא מסכימים לי. אבא שלי בקושי מסכים לי ללכת עם כיפה,ועם ציצית אין לי בכלל על מה לדבר איתו.

השאלה שלי היא מה יותר לעשות,ההורים שלי לא רוצים שאשמור שבת,אבל אם אשמור אני עובר על מצוות כיבוד הורים. גם מצוות ציצית אינני יכול לקיים.

מה עליי לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשריך שאתה הולך בדרך הישר והאור. ברור שזה מצריך הרבה כוחות וחזוק תמידי.

לשאלתך צריך להקדים הדרכה כללית, כיוון שאתה נכנס לדרך חדשה ולכל דבר קדוש יש הרבה מפריעים, ועל כן גם בדרכך יעמדו קשיים רבים, וכדאי שיהיה לך אדם הקרוב אליך (טוב אם הוא גם יגור קרוב אליך) להתייעץ עמו כיצד לנהוג בכל מיני סיבוכים שיתעוררו בעתיד. ובודאי שאם יש לו נסיון חנוכי עדיף כיוון שההדרכות שלו הן מלוות בעוד התסכלויות.

לעצם שאלתך ברור שיש לכבד את ההורים, ולהשתדל לא להגיע למצב של מריבות מיותרות, אבל אם הם מכריחים אותך לעבור על איסור (לחלל שבת) אין לשמוע בקולם, כפי שחז"ל אמרו "שאתה ואביך חייבים בכבודי", אבל אם הדיון הוא על מניעת עשייה (כגון: התנגדות לציצית) אפשר לוותר ולא ללבוש בשעה שהם רואים זאת, שאין זה דבר איסור לא ללבוש צצית, אלא יש בזה חשיבות רבה וגם מראה של יהודי.

בהצלחה בכל מעשיך

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ