חופשת מחלה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/07/19 09:24 כב בתמוז התשעט

שאלה

אני בת שירות, לצורך השירות עומדים לרשותי 30 ימי מחלה ו22 ימי חופשה. כאשר רק ימי החושה מתקזזים לי בסוף שנה.

ימי המחלה לעומת זאת לא מתקזזים ומה שלא נוצל "הולך לפח".

אני אדגיש כי במהלך השנה, ברוב הפעמים בהם לא הרגשתי טוב ואפילו הומלץ לי על ידי רופא להיות בבית בחרתי להגיע לשירות הדבר לא נכפה עלי.

היום, לפני תום השירות, נשארו לזכותי לא מעט ימים, השאלה האם במימוש ימי מחלה, כאשר העובד אינו חולה מדובר בגזל?

אציין - כי אני לא עובדת על שעות, אני מקבלת דמי כיס חודשיים ככול מתנדב בשירות המדינה.

תשובה

שלום וברכה

אני מניח כי לשאלה זו יש יותר מתשובה אחת - גם במערכת המשפטית, וגם במערכת הנהוגה, ומה שאני כותב היא התשובה שנראית לי נכונה:

הרעיון של ימי מחלה הוא סוג של פשרה מהותית - בין הרגישות לצרכי העובד והחולה, ובין הרגישות לצרכי המעביד.

בשל כך, ימי מחלה לא ניתנים לצבירה. נראה לי אפוא שמשום כך - גם אם המועסק היה חולה ולא ניצל את ימי המחלה שלו - הם לא ניתנים לצבירה.

כך נשמר הצדק בכל הסוגיה הזו.

יש לעמדה זו גם חסרונות, כגון עידוד עובד להתחזות כחולה וכדו׳, אולם היא נראית לי המוסרית מבחינת העמדה העקרונית, ולעולם מי שרוצה לנהוג באופן לא מוסרי - כמובן מסוגל לעשות זאת.

כל טוב