חולה ביום כיפור

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/09/18 09:58 ח בתשרי התשעט

שאלה

כבוד הרב שלום!

שמי ח. בכיתה י''ב.

יש לי שאלה לגבי יום כיפור ואשמח אם תוכל להקדיש מזמנך כמה דקות כדי לענות עליה, לפני זה אני אתחיל בסיפור הרקע:

מאז סוף כיתה י' יש לי מחלה מסויימת שמונעת ממני לאכול בבקרים.

כל בוקר שאני קם אני מרגיש בחילות חזקות ועל סף הקאה אולם אינני יכול לאכול. יותר שכמעט כל יום אני מתחיל לאכול את הארוחה הראשונה (שגם אז מדובר בפרי קטן) בערך בשעה 10:00 בבוקר ומ-22:00 בלילה השעה בה אני הול לישון אני לא אוכל כלום.

במהלך כיתה י''א זה נעלם אך זה חזר לקראת סוף כיתה י''א ולצערי זה נשאר.

הלכתי למס' רב של רופאים אך שום רופא לא ידע לאבחן את מה שיש לי וכתוצאה מכך אין לי תרופה לזה.

עעכשיו יש לי שאלה לגבי יום כיפור, כמובן שאני יודע שגם חולים חייבים בצום זה ואני אכן אשתדל לצום כמיטב יכולתי לפחות עד שעות הבוקר של יום הצום, אולם אם שוב יקרה לי מה שקורה לי בכל יום ואני ארגיש בחילות חזקות בבוקר, מה לעשות?

אני רוצה להדגיש שכל הרגשה כזו מלווה גם בסחרחורת ובהרגשה מאוד מאוד לא נעימה.

מה לעשות אז?

האם מותר לשבור את הצום?

האם יש כמות מסוימת שאם אשתה מים אני עדיין אחשב תחת צום?

ובמידה ושברתי צום, האם אני רשאי להתפלל בבית הכנסת תפילות יום כיפור רגילות?

תודה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

שמירת הצום יותר חשובה מכל התפילות בבית הכנסת.

לכן תעשה כל מאמץ לשמור ולא לשבור את הצום.

אם קשה לך, תתפלל בבית ואל תלך בכלל לבית הכנסת.

אם יש לך בחילות - תשכב במיטה ותנוח עד שהם יעברו.

אם לא יעברו תנוח במיטה כל היום.

הצום שלך הרבה יותר חשוב מהתפילות בבית הכנסת.

גמר חתימה טובה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן