זרע לבטלה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 21/09/18 15:07 יב בתשרי התשעט

שאלה

היי

אני אחרי יום כיפור ושוב פעם יצר הרע הפיל אותי בפגם הברית...

כל מה שאני עושה הולך לפח..

סה בגלל הבית ספר שלי וכל זה כי אני בבית ספר חילוני..

אני גם מניח תפילין בכל יום והולך.לבתי כנסת והכל .

אבל הוא תמיד מפיל אותי..

שבת שלום וחג שמח .

תשובה

חס וחלילה.

מה שכתבת שכל מה שאתה עושה הולך לפח, זה הדבר הכי נורא שהיצר הרע גרם לך.

הדרך היחידה לאבד דבר טוב שעשית, זה להתחרט עליו. ולא נראה לי שאתה מתחרט על דברים טובים שעשית.

שום דבר טוב ממה שעשית ושום התמודדות כלשהי שהצלחת בה, ואפילו אם זה היה לרגע קט, לא הלכו לאיבוד. הכל זה יהלומים בכתרו של הקב"ה.

אני אומר לך בוודאות - הקב"ה שמח בך. הוא אומר למלאכים - תראו איזה בן יקר יש לי. תראו אלו התמודדויות יש לו. תראו מה המציאות שמקיפה אותו, ובכל זאת הוא מצליח לעשות טוב ולהתחזק.

לכן, לעולם, אבל לעולם, אל תתייאש. גם אם תיפול עוד אלף פעמים, כל עוד נשמה באפך, תכאב את הנפילה, ואז מיד תקום ותצעד קדימה.

חכמינו אומרים שמי שמצליח לעמוד בהתמודדות מול היצר, זה יותר יקר מכל מצווה בעולם. לכן, אם למשל הצלחת לעמוד שלוש שעות, ובסוף נפלת, הסיכום הוא לא - כישלון. אלא הסיכום הוא - שלוש שעות אדירות של עמידה, ורגע אחד של נפילה. אין בכלל מה להשוות.

דבר נוסף - חז"ל אומרים בצורה ברורה, שמי שמתבייש באמת בעבירות שלו, נמחלים עוונותיו, ומי שאפילו רק מהרהר בתשובה, הוא נחשב לצדיק.

ולכן מכיון שאתה לא רוצה בזה, ואתה מתבייש בזה, זה מעיד על צדקותך.

עצם הצער שלך על הנפילה והרצון הגדול שלך לצאת מזה, מעידים בצורה ברורה על מי אתה באמת, ואיזה יהלום יקר אתה.

למעשה, צריך קודם כל להקים גדרות שימנעו את האפשרות להיפגש עם התועבות - כלומר, אם הייתה אפשרות לעבור למוסד לימודים שיותר מתאים לך, עם חברה של שומרי תורה, זה ודאי טוב וחשוב. אבל גם אם אין אפשרות כזאת כרגע, יש עוד דברים לעשות. למשל לדאוג לסינון ברמה גבוהה במחשב, לדאוג שלא תהיה אפשרות לגלוש על אינטרנט של אחרים, לבטל את האינטרנט מהמכשיר הנייד, או לשים סינון ברמה גבוהה, ועל כל מה שיכול להפיל.

מנגד, להוסיף קדושה. כלומר להוסיף בתפילות ובאמירת תהלים. ולמצוא את החלקים בתורה שמרוממים אותך. במיוחד אני ממליץ על הספרים - "אשיב ממצולות" של הרב יהושע שפירא. והחוברת "יוצר אור -על היצר והאור שבחיינו" של הרב ליאור לביא.

אם אתה מרגיש שאתה לא מצליח להתמודד לבד, כדאי לפנות לעזרה -

חברים מקשיבים´ - http://www.makshivim.org.il/. יש הרבה חומר בעניין. ואפשר גם לפנות אליהם בטלפון.

כמו כן, אפשר להיכנס לאתר של עבודה בעיניים (http://mitbagrim.org.il/) יש שם הרבה חומר חשוב.

בהצלחה רבה וחג שמח

ואל תשכח לרגע שאתה בן יקר ואהוב לפני ה´