זרע לבטלה בשתן

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 21/02/19 16:54 טז באדר א'

שאלה

שלום. וסליחה מראש אם השאלה מביכה.

עמדתי בניסיון במהלך היום, אבל לצערי כן נגעתי בעצמי. אך לא יצא ממני טיפה של בטלה.

לאחר 3 דקות (כאשר האיבר נרגע), הלכתי לשירותים בשביל צורך השתן. האם יכול לצאת משם זרע?

יש לציין שסיימתי את השתן לא ראיתי טיפה אחת של בטלה.

תודה וסליחה מראש.

תשובה

לשואל שלום,

יישר כח על עמידתך בניסיון! הקדוש ברוך הוא מתבונן ושמח בך.

נגיעה באיבר צריכה להיות ממש קו אדום עבורך, וכן מופיע בשולחן ערוך שא לגעת שם (סימן ג סעיף יד ע"פ נידה יג א).

לגבי המקרה שקרה לך: אינני יודע, אך סביר להניח שאם עצרת את עצמך בזמן, לא יצאה שכבת זרע.

וגם אם יצא נוזל שקוף מעט על העטרה, זהו נוזל מ בלוטת קופר ולא שכבת זרע.

יש הגדרות במשנה לזהות האם מעורב בשתן שכבת זרע, אך אין צורך לדקדק עד כדי כך כשאין השלכה לדיני טהרות. (פירוש המשניות לרמב"ם והרע"ב, מקוואות ח ב).

בהצלחה בהמשך.