זיווג

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 21/10/18 22:30 יב בחשון התשעט

שאלה

כבוד הרב שלום,

יצאתי לפגישות עם שני בחורים שונים אך בשני המקרים שני הצדדים לא רצו להמשיך את הקשר.

נכון שאני רק בהתחלה של תקופת השידוכים אבל אני מתחילה להתייאש מזה. אני משתדלת כבר זמן מה לבקש כל יום מה' מספר פעמים ביום שאמצא את זיווגי ואקים בית נאמן בישראל, אבל כבר מתחילה להתייאש מזה שהתפילות שלי לא נענות...

האם יש סגולות לזיווג? נמאס לי כבר לצאת לפגישות ואז לגלות שהבחור הזה לא בשבילי

תשובה

חלילה לך מלהתייאש.

מה' אישה לאיש, וזה יגיע בזמן הנכון.

אני לא מבין בסגולות שנראה לי שהתכוונת אליהן.

אבל ה"סגולות" שבטוח נכון לעשות הן אלו:

א. השתדלות - להתאמץ למקד מה את מחפשת, בכדי שהסינון הראשוני ימנע פגישות מיותרות. לצורך כך, בהחלט יש מקום להיעזר ברבנית/רב/אמא/אחות גדולה/חברה מבוגרת שיסייעו לך להגדיר מה את רוצה ומה יכול להתאים לך.

כמובן, שחלק מהותי מההשתדלות, זה לא להתייאש, ולהמשיך להשקיע בנושא. זה התפקיד שלך.

אם תרגישי בהמשך, שמשהו תוקע אותך, יש מקום לגשת גם לייעוץ מקצועי, בכדי לסייע לשחרר מה שצריך ולהתקדם.

ב. תשובה - להוסיף תיקון במה שאת יכולה בעצמך. רק לא בלחץ, אלא בנחת ובשמחה.

ג. צדקה וחסד (כנ"ל לגבי הנחת ובלי לחץ).

ד. תפילה - "אמר רבי חמא ברבי חנינא: אם ראה אדם שהתפלל ולא נענה יחזור ויתפלל, שנאמר: "קווה אל ה', חזק ויאמץ ליבך, וקווה אל ה'". כמה שצריך, עד שבע"ה תמצאי את הראוי לך.

ה. תפילה והשתדלות מעשית לסייע לאחרים שימצאו את זיווגם.

בע"ה בהצלחה רבה