זוהר לילד אחרי הברית

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 18/01/19 10:19 יב בשבט התשעט

שאלה

שלום

יש לי ילד בן 5 חודשים

לא עשינו לילד זוהר לפני הברית מכל מיני סיבות. באותה תקופה גם עברנו בית ולא הספקנו לעשות חנוכת בית / זוהר

האם מותר לעשות זוהר לילד בגילו הנוכחי ? וחנוכת בית ?

תשובה

לשואל שלום,

מזל טוב! יהי רצון שתזכו לגדול בנחת ובשמחה לתורה ולמעשים טובים.

וכן שתתברכו ביישוב טוב.

הזוהר שנאמר לפני הברית נועד לשמירה של התינוק ממזיקים בלילה שלפני הברית כשהילד נטול מצוות. לכן לאחר מועד זה איני רואה סיבה לאומרו כעת.

חנוכת בית עניינה חניכת הבית בדברי תורה ושתהיה תחילתו מורה על המשכו. ולכן שייך לקיים כעת חנוכת הבית שתזכו שיהיה מלא ברכת ה' ברוחניות ובגשמיות.

(מקורות: קונטרס היחיאלי)

בהצלחה רבה.