והאלוהים יבקש את נרדף

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/02/21 09:59 יא באדר התשפא

שאלה

שלום לך כבוד הרב רציתי לשאול , יש איזה משפט שאומר שאלוהים מבקש את הנרדף ,ורציתי לשאול האם זה אומר שגם אם יש רוצחים או אנסים ברגע כשרודפים אותם ,אלוהים נמצא עם הרוצחים ועם האנסים ואם כל מי שעשה רע כי רודפים אותם.? מה שהבנתי שבעצם לאלוהים לא איכפת מי צודק או מי לא הוא פשוט לא אוהב שרודפים ..אז האם זה תקף גם לרוצחים או לאנסים

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

חס ושלום.

הקב"ה ציווה בתורתו גם לא להיכנע לכוחו של העשיר (שוחד), וגם לא להיכנע לרחמים על החלש ("ודל לא תהדר בריבו").

אנחנו מתייצבים לצד הצודק.

הקב"ה מבקש את נרדף מתייחס למציאות שבו רודפים אחרי נרדף צודק, והוא חלש מכדי להתייצב נגד הפעילות הרעה נגדו - והקב"ה מבקש אותו ומסייע לו.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן