התרת נדר

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 18/06/18 19:04 ה בתמוז התשעח

שאלה

שלום

לפני ככמה חודשים השתחררתי מביה"ח פסיכיאטרי

יצא לי לנדור נדר שהוא של עשה, (אם יש בכלל כזה, או שנדרים זה רק של איסור על עצמך) בו אסע לקבר של הצדיק ר' נחמן באומן מיד לאחר השחרור

ולא הצלחתי לעמוד בנדר מרב פחד שהגויים שם יהרגו אותי, וכל היו לי כל מיני מחשבות בהן לא צריך לעזוב את ארץ משום סיבה גם אם זה לצדיק שכיוון את כל עם ישראל להתבודדות עם ה' יתברך.

מכל הדברים ביהדות זה עזר לי הכי הרבה לקירוב בעבודת ה'

בסוף נסעתי אחרי השהייה של שבועיים בערך

אני ממש מצטער, ומתבייש בזה שלא קיימתי את הנדר מיד, ומתחרט שהעזתי לנדור.

כלכך הייתי נואש לתקן את המצב אז נדרתי נדר

ומה אם אני לא הייתי בריא בנפשי כשנדרי את הנדר וגם כשלא קיימתי אותו

אני חייב בשמד? יש מי שיכול לעשות התרת נדרים על נדר כזה? תלמיד חכם או 3 הדיוטות?

האם על מי שהוא לא בריא בנפשו תהיה אותה הגזירה?

תודה רבה מראש על המענה

שבוע טוב! (:

תשובה

שלום וברכה.

מה שהיה נכון לעשות זה לפנות לחכם שהיה מוצא פתח להתיר את הנדר, ואז לעשות התרת נדרים בפני שלושה כנוסח של ראש השנה וכיפור.

אכן נשמע שיש כאן פתח חרטה גדול שפחדת מהגויים, לכן הכלל אצלנו שאם היית יודע או חושב בשעת הנדר על קושי שיהיה לך כתוצאה מקיומו או בעיה שתיווצר שבגין דברים אלו לא היית נודר ניתן להתיר את הנדר.

נשמע שהפחד שלך מהגויים שלא חשבת עליו בתחילה הוא פתח משמעותי.

תשתדל לקיים את המצוות ולדבוק בקב"ה באמת, בכל דרך שטובה לך (והתבודדות היא דרך מעולה לכך), ותמעיט באמירות מפוצצות שבדרך כלל לא מסייעות לעבודת ה'.

בהצלחה רבה!