התנהלות בפגישות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/09/18 20:30 י בתשרי התשעט

שאלה

שלום הרב,

בתור בן ישיבה שלא יצא לו לשוחח הרבה עם בנות עד היום אשמח לקבל מהרב המלצות לספרים על התנהלות נכונה בפגישות ברוח התורה, מבחינת מציאת חן, ניהול והתנהלות בפגישה וכו' כך שהדברים יהיו ראויים כשלעצמם ולא ינבעו מחוץ לעולם הישיבה.

מלבד זאת אני לא בטוח אם הורגלתי מספיק ביצירת קשר עין ויש לו חשיבות במהלך הפגישות (במינון ובזמנים הנכונים כמובן), הבנתי שניתן למצוא סרטונים שבהם במהלך כל הסרטון שחקניות יוצרות קשר עין עם המצלמה (ייתכן וזה אפילו רק העיניים ואז גם לא ידוע אם זה זכר או נקבה), האם יש היתר לראותם על מנת לעבוד על העניין?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

באשר לחלק הראשון של שאלתך - אודות הדרכה להתנהלות נכונה, אין צורך בספרים. אפשר למצוא ברשת דברים יפים וטובים. שולח לך כאן שלשה קישורים. אם תחפש תמצא וודאי עוד.

http://www.daat.ac.il/daat/mishpach/kama-2.htm

https://www.hidabroot.org/article/143463

https://www.kikar.co.il/189828.html

באשר לחלק השני - אל תסחף!

אין שום צורך במיומנויות של 'קשר עין' ועוד שטויות אחרות.

כל מני אימונים ותרגולים כמו שאתה מציע,

יהפכו אותך לשחקן,

ואת הקשר למלאכותי.

תהיה טבעי, תהיה מי שאתה, ותפגוש אותה כמו שהיא

צעיר וצעירה נפגשים, משוחחים, נפתחים בהדרגה ומבררים את מידת ההתאמה ביניהם בתהליך שנמשך ונמשך או נפסק.

בהצלחה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן