התייבשות בחיים דתיים של תהליכי תשובה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/12/19 09:06 כח בכסלו התשפ

שאלה

אני בתהליכי תשובה מזה 7 שנים אוטוטו בעז"ה

לקחתי על עצמי שמירת שבת, צניעות,תפילות כל דבר בהדרגה

מאז שסבתא שלי שהייתה לי יקר מכל נפטרה והמשכתי את דרכי עד היום ..

אני ראשית בה ממשפחה שהיא מסרותית

לאחרונה מרגישה שיש לי ירדה בין עם זה בתפילות שבקושי מתפללת כמו פעם

משתדלת כל שבוע ללכת לשיעורי תורה של רבנים שונים

אבל עדיין מרגישה איזשהי מועקה נפשית

אודה לתשובתך ..

תשובה

שלום וברכה

ראשית, יישר כוח על כברת הדרך הארוכה שכבר עשית.

מה שאת מתארת הוא בדיוק חלק בלתי נפרד מחיי האמונה.

בדיוק כמו בכל תחום עוצמתי אחר בחיים, כגון האהבה:

גם ביחסים בין בני זוג יש עליות ומורדות;

לא זו בלבד, אלא שלפעמים יש שחיקה, וצריך לעבוד על הזוגיות. מה שהתאים לקשור בין בני הזוג כשהיו צעירים – אינו מתאים אחרי שבע שנים, וצריך עדכון, והצמחה, וחיפוש הארות נוספות.

כך הם גם חיי האמונה – גם בהם יש שחיקה, וצריך לעבוד על הקשר עם הקב"ה, ומה שהתאים לך בתחילת דרכך באמונה – אינו מתאים עוד אחרי שבע שנים, וצריך עדכון, והצמחה, וחיפוש הארות נוספות.

ראי את מה שאת מתארת – כהזדמנות. הזדמנות לחקור את עצמך, להאיר את הפינות שלך עצמך, לראות מה חסר לך, להכיר את מה שמאיר אותך ומה שמעורר אותך ולהתחבר יותר אליו, וכדו'.

משעה שרואים את המשבר כהזדמנות וכקריאה מחודשת לחיפוש – יכולים להיפתח שערים גדולים וחדשים באמונה.

האם את רוצה ללכת בדרך זו ?

כל טוב ושמחת חג