התחלת הבסיס לאמונה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 09/12/19 11:08 יא בכסלו התשפ

שאלה

שלום רב, אני מביא פה שאלה בזווית מאוד שונה (לדעתי) ואולי לא בסדר אבל אני לא מצליח להרגיע את עצמי מלמצוא לה תשובה. מצטער על האורך...

אני מאוד מתעניין באמונה, לפני מספר שנים התאשפזתי וחלק מהתהליך שעברתי שנים קודם לכן, נאלצתי ליטול כדורים פסיכיאטריים.

במחשבה לאחור, אם הייתה לי אפשרות לא לקחת, לא הייתי עושה זאת, לא הכרתי את תופעות הלוואי של הכדורים אבל לא הייתי חוקי כדי להחליט.

אני חייב להודות שבשאלה שיש לי לשאול, אני מאמין ש:

א. לא תהיה לך תשובה ברורה לשאלה (לא מפאת חוסר כבוד).

ב. אני אצטרך לרדת עמוק ברובדים של היהדות והרוחניות כדי למצוא את התשובה לשאלה שלי. מבחינתי זה מסע שכרגע לא יתאפשר.

השאלה שלי היא כזו:

למה אלוקים ברא את עולמינו כעולם לא מושלם? (אני יודע את התשובה מכמה כיוונים).

אני מחפש תשובה שונה (או דבר שיעזור לי להרגיע את המחשבות בעניין הזה כי אני באמת מרגיש שהסטרא אחרא משתלט עליי בפן הזה ברגעים הירודים).

הבנתי שהכל לטובה, אפילו שמאוד קשה לי להאמין בזה ברגעי משבר.

אני גם יודע שאם הנשמות היו מקבלות את שכרן מבלי לעמול עליו, הן היו מתביישות לקבלו.

אני שואל באמת כדי להבין ואני לא מחפש להתקיל את התורה כי מבחינתי כל כולה קודש קודשים ואין שם טעות אחת, אני רואה את זה כדבר יותר מוצק מעובדה!

דבר נוסף, אני חושב לעצמי, בורא עולם כל יכול, בכל מובן שקיים או שלא קיים, אפילו לומר שאין לו גבול זה סוג של להגביל אותו להבנה שלנו...

למרות זאת אני מאוד מתקשה להבין למה הוא לא יצר עולם מושלם מבלי שישעמם או שנתבייש לקבל שכר על כלום, היפלא ממנו דבר?!

אני יודע גם שזה יסוד חזק באמונה, לפעול מאמונה בבורא ומבלי לחשוב ממקום של אגו.

העניין הוא שפה אני באמת מתקשה, דווקא בגלל שהמחשבות גוררות אותי למקום של למה כל זה התחיל.

מקווה שירדת לסוף דעתי. ואולי התשובה שלך (בתקווה רבה) תרגיע את האובססיה שלי לדבר, לפחות לפרק זמן מסויים... בתודה מראש!

תשובה

שלום רב.

שאלה זו ששאלת היא נכבדת ביותר

אנטונינוס חבירו של רבי רבי יהודה הנשיא כבר שאל מדוע צריך למול את האדם ורבי שאל אותו מדוע החיטים לא נבראו מראש כמו לחם ומאפה.

וכבר נחלקו בית הלל ובית שמאי שנתיים ומחצה האם נוח לו לאדם שנברא יותר משלא נברא.

כך שכבודו שואל שאלה כבדה ועתיקה.

התשובה היא

במילה אחת:

ככה.

ובשלוש מילים

ככה גזר הבורא.

ובשבע מילים

ככה גזר הבורא יתעלה ויתברך שמו לעד.

כל תשובה אחרת -וכבודו יודע הרבה תשובות -היא סברה והשערה.

החקר אלק תמצא?

הידעת עת לידת הנשר

הידעת חקרי תהום

עמקי נשיה

רוח ברד שלד וקור וחום

אלו דברים שבכבשונו של עולם.

ראשית הנני מאחל ומייחל לרפואתך מהרה תצמיח

שנית אל תרד עוד מטה רק וקמת ועלית מעלה מעלה.

ותמיד זכור מה למעלה ממך

ומה נשגב מבינתך בינתנו.

אדם להבל דמה מחשבותיו כאין ואין אדם יודע מה עמקו מחשבותיך רבונו של עולם.

רק זאת זכור

כאן הוא עולם

היגיעה והעמל

שם

הוא עולם הגמול והשכר

ושם ינוחו יגיעי כוח

אשר בחייהם

עליהם המלחמה

ובהנשא נשמתם

עליהם השלום.

הטוב אתה מאבותיך

שתדע את אשר המה לא ידעו?

הטוב אני מרבותי שאתנה לך תשובה מה שהם לא השיבו??

רק

שמע בני מוסר אביך ואל תטוש תורת אמך.

ותהא התורה נר לרגלך ומנתיבתה אל תמוט רגלך ולכל בשרו מרפא

רפואה שלימה תבוא מהרה. ואתה - שלום.