הריון מחוץ לנישואין

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 06/02/20 09:57 יא בשבט התשפ

שאלה

שלום הרב, רציתי לדבר על נושא עריות, אז ככה.

נגיד פלונית הביאה ילד עם פלוני (א׳) מחוץ לנישואין, ילדה את הילד ועכשיו היא נישאה לפלוני (ב׳) , ובזמן שהיא נשואה לפלוני (ב׳) פלונית הביאה ילד עם פלוני (א׳) והפילה אותו, ולאחר כמה זמן היא יתגרשה מפלוני (ב׳) ונישאה לפלוני (א׳) והביאה איתו עוד ילד. השאלה שלי הרב, האם הילד האחרון נקרא איכשהו לפי ההלכה, כגון ילד ממזר או משהו כזה, ומה הדין על כך, תודה מראש.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

הילד האחרון אינו ממזר .

( העובר שהופל , המידה והיה נולד הוא הוא ממזר )

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן