הצעת נישואין לפני חתונה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 18/08/19 15:11 יז באב התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

אינני אדם דתי, אך שומר שבת ואוכל כשר. אני מעוניין להציע לבת זוגתי הצעת נישואין מושקעת אך לעשות זאת קרוב להלכה (כמה שאפשר) ללא פגמים בדרך. הבת זוג שלי איננה דתיה, אך היא גם התחילה לשמור איתי שבת ואוכלת כשר. אני בטוח שהיא חלמה על הצעת נישואין מושקעת כמו שכל הבנות בימינו חולמות ואני מרגיש שאני צריך לקנות לה טבעת ולהציע לה נישואין בדרך "הנורמטיבית" של היום. כריעת הברך + הוצאת הטבעת ולאמר את המילה: האם תנשאי לי? ולאחר שתסכים, להעביר לה את הטבעת & או לענוד לה אותו.

האם יש דרך כלשהית לעבור את זה בשלום בכך שזה לא יחשב לקידושין? לדוגמא חשבתי על האפשרות לטוס איתה לחו"ל, לארגן מראש את כל הפקת ההצעה מול חברים גויים שידאגו לכל ההפקה שצריך. במקום לא יהיו יהודים עדים, האם זה בסדר? ואם האירוע יצולם באותו הזמן אך בשלב מאוחר יותר יפורסם בין המשפחות שלנו, זה יחשב כעדים?

אודה ממש לעזרה, כי אינני יודע מה לעשות.

תשובה

שלום.

אם אתה לא מתכוון לקדש אותה בטבעת, ואתה לא אומר את המילים 'הרי את מקודשת לי בטבעת זו', וגם לה ברור שלא מדובר פה בקידושין, אז זה לא קידושין.

ולייתר ביטחון גם תאמרו לכל הנוכחים שלא מדובר בקידושין.

כל טוב