הפסק טהרה מאוחר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/10/20 10:31 ה בחשון התשפא

שאלה

שלום וברכה,

אתמול ביום חמישי, אשתי פיספסה את השקיעה וביצעה את הפסק הטהרה רק זמן מה לאחר השקיעה אך עדיין היה אור בחוץ. היא לא עושה מוך דחוק בגלל היסטוריה של דימומים בנרתיק.

היא גם מציינת שהיא עשתה קינוח יסודי וקצת לעומק לפני השקיעה שיצא נקי לגמרי.

אבקש לציין שאשתי במצב נפשי קשה מאוד אחרי הפלה שהיא עברה לפני זמן לא רב, והיא מאוד שבורה ממה שקרה (פעם ראשונה בכ15 שנות נישואים) וממש נפלה לדיכאון ונכנסה להתקף חרדה מהעובדה שתצטרך לדחות את הטבילה. בנוסף לזאת במקום בו אנו מתגוררים זמנית בניו יורק, הטבילה בליל שבת היא ממש לא פרקטית ולא תמיד אפשרית.

כמו"כ אבקש להוסיף, שכל חיי הבוגרים אני מחמיר בזמנים של מוצאי שבת וכו' כמנהג רבנו תם.

אבקש לדעת אם אפשר בדיעבד להסתמך על הקינוח שהיא עשתה לפני השקיעה בצירוף העובדה שלשיטת רבנו תם היה עדיין לפני בין השמשות.

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כיוון שהשאלה היא עד דקות בבין השמשות, ואתם נמצאים בניו יורק כדאי למצוא שם רב שיודע מתי הייתה שקיעה ומתי נעשתה הבדיקה. אני לא קבלתי את הנתונים וגם אינני יודע את אורך השקיעה בניו יורק.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ