המלכת הקב"ה בראש השנה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 20/09/17 14:05 כט באלול התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב

אני לומדת במדרשה ולקראת ראש השנה התעסקנו הרבה בהמלכת הקב"ה בראש השנה (בעקבות המחלוקת בין רבי יוחנן בן נורי לרבי עקיבא)

יש לי שאלה שלא הצלחתי לקבל עליה תשובה מספקת בשיעורים והיא מעסיקה אותי מאוד.

מדוע חז"ל מכנים את הקב"ה מלך?

כוחו של מלך נובע ותלוי בעם ובתמיכתו וברור שהקב"ה אינו תלוי בנו ונזקק לנו, אלא מלך בעולם גם בלעדינו ובכל זאת אנחנו ממליכים אותו בראש השנה, מדוע ישנו הכינוי הזה "מלך" הרי כוחו של מלך בסופו של דבר כפוף לעם עליו הוא מולך?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך

מלך שולט בעם ולא שואב את כוחו מהעם.

ברגע ההמלכה הראשון יש הסכמת העם אבל אחר כך לאורך כל ימי מלכותו , ובד"כ גם בניו, אין הוא זקוק להסכמה.

הקב"ה קיבל את "הסכמת" העם במתן תורה ומאז הוא מלכנו.

היבט נוסף לגבי ראש השנה -

כל מלך הוא בפועל מלך כאשר מתגלה מלכותו וזה תפקידנו בעולם הזה - לגלות מלכותו יתברך. זה נעשה בכל יום על ידי קיום מצוות ובעיקר שמירת שבת ובראש השנה על ידי המלכתו עלינו בשופר ובתפילות.

שנה טובה כתיבה וחתימה טובה

דוד לוי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן