הלכות תפילה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/11/19 19:50 כב בחשון התשפ

שאלה

האם ספרדים אומרים תחנון ונפילת אפיים ואם כן עד איפה?

אם הציבור התחילו תפילת עמידה ובדיוק הגעתי האם אני ישר מתחיל תפילת עמידה או קודם אומר את מה שלפני תפילת עמידה (בשחרית ברכות השחר פסוקי דזמרה שמע וברכותיה במנחה אשרי יושבי בערבית שמע ברכותיה)?

אם אני לא מספיק לקרות את קריאת שמע וברכותיה והציבור מתחיל תפילת עמידה האם לדלג על קריאת שמע ןברכותיה או לסיים את שמע וברכותיה ואז לעמוד?

מה לעשות אם שליח ציבור מתפלל מהר מדי ואני לאט?

אם נשאר זמן קצר לזמן קריאת שמע בזמנה בשחרית אני קורא קודם את קריאת שמע וברכותיה בזמנה ואז מה אני עושה תפילת עמידה או חוזר לפסוקי דזמרה (ואם עושה תפילת עמידה אחרי איזה קטע בתפילה אני חוזר לפסוקי דזמרה)?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. הספרדים אומרים וידוי, י"ג מידות, רחום וחנון, נפילת אפים, כפי שכתוב בסידורים, וביחוד בתפילת ישרים.

ב. במנחה וערבית יצטרף לתפילת י"ח עם הציבור. אולם בשחרית יש להתפלל לפי הסדר (אפשר לדלג בכמה מזמורים בבפסוקי דזמרא).

ג. יש להקדים להתפלל אפילו ביחיד, כך שתגמור ברכות ק"ש ביחד עם הקהל. אם אינך יכול להקדים אין לדלג בברכות קריאת שמע, ויתפלל כסדר.

ד. כנ"ל, להתחיל לפני החזן ולסיים ביחד כדי שתוכל לומר קדושה עם הציבור.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה וארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן